Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cum va arata mobila viitorului

Adaugat de mobilamoderna 21.03.2021 0 Comentarii

 

 

Un exercitiu de imaginatie

Credem ca mereu va exista o anumita pondere a populatiei care va dori mereu sa incerce lucruri noi sau sa isi imagineze viitorul, punand in practica idei sau visuri fanteziste.

 

Un exercitiu de imaginatie ne va pune mereu mintea la contributie, facand in asa fel incat sa ne tina ocupati o anumita perioada de timp cu visarea constienta, ceea ce ne va transpune intr-o alta lume, pe care de cele mai multe ori ne-o dorim a fi mai buna.

 

 

Noile materiale

In ultiuma vreme, mai multi designeri de interior si-au pus mintile la contributie, imaginand mobilier pentru viitorul apropiat.

 

Putem remarca o tendinta noua catre protejarea mediului, precum si crearea de mobilier din fibra de sticla sau alte materiale biodegradabile, dar si din plastic reciclat. Utilizarea noilor materiale poate fi benefica pentru protejarea padurilor, care in ultima vreme sunt din ce in ce mai amenintate de catre producatorii de mobilier.

 

Taierile masive de copaci reprezinta motive de protest si disputa in vederea ingrijorarilor pe tema afecarii sustenabilitatii viitoare a mediului inconjurator, precum si a relatiei vicioase dintre societatea nepasatoare si natura.

 

Pana la urma, utilizarea noilor materiale este justificata si din perspectiva cumparatorilor, deoarece pe acestia nu ii preocupa neaparat din ce anume este compus mobilierul achizitionat, devreme ce acesta este functional si arata la fel cu cel obtinut din pal melaminat sau lemn masiv.

 

 

Funcionalitatea

Mobilierul viitorului va avea functii inteligente, putandu-se adapta cu usurinta nevoilor in schimbare ale consumatorilor. In compozitia acestuia vor exista mai multe parti in miscare, astfel inca complexitatea obtinuta fiind mult mai mare, iar precizia exectutiei devenind in acest fel, deosebit de importanta.

 

Daca pana acum ne imaginam mobila de sine statatoare, cu aceleasi functii si aspect, putem afla ca mobilierul viitorului va avea forme si culori diferite, in functie de nevoile noastre, acesta fiind pliabil sau usor convertibil.

 

De asemenea, mobilierul viitorului va fi in egala masura inteligent, fiind conectat la internet si alimentat in permanenta cu electricitate, astfel putand oferi iluminat ambiental. Nu este exclus ca mobilierul viitorului sa utilizeze tehnologia IOT (Internet of Things) pentru a comunica cu restul obiectelor inteligente existente in casa.

 

In cazul canapelelor, memorarea pozitiei preferate a ocupantilor, functiile de incalzire sau masaj vor deveni din ce in ce mai cautate, pe masura ce tehnologia va permite ca acestea sa fie implementate la costuri rezonabile.

 

 

Aspectul exterior

Designerii anilor 60 si-au imaginat un nou tip de mobilier, radical diferit fata de ceea ce exista in acel moment pe piata. Acesta a fost botezat generic “mobilier atomic”, in raport cu epoca descoperirilor si amenintarilor nucleare din perioada respectiva.

 

Este interesant faptul ca designul respectiv este inca utilizat printre producatorii de mobilier din vremurile noastre.

 

Pentru mobilierul viitorului va fi necesar gasirea unui nou design redical diferit, fata de ceea ce exista in prezent, aspect care va genera un salt intr-o noua epoca, care va pune accent pe tehnologie si utilitate.

 

Etichete: mobila

Adauga un comentariu

Articole recente
Cum va arata mobila viitorului

Cum va arata mobila viitorului

mobilamoderna 21.03.2021 0
  Un exercitiu de imaginatieCredem ca mereu va exista o anumita pondere a populatiei care va dori mereu sa incerce lucruri noi sau sa isi imagineze viitorul, punand in practica idei sau visuri fantezi...
Citeste mai multe
O canapea deschisa sau inchisa la culoare, ce ti se potriveste?

O canapea deschisa sau inchisa la culoare, ce ti se potriveste?

mobilamoderna 07.07.2020 0
O canapea poate infrumuseta si poate face unic livingul, atat timp cat este respectata schema de culori a incaperii, astfel incat sa existe un echilibru al culorilor in acel spatiu. Te macina ganduril...
Citeste mai multe
Cum sa mentii organizat livingul

Cum sa mentii organizat livingul

mobilamoderna 18.02.2020 0
 Cand ajungi acasa, de obicei prima data intri in sufragerie, te relaxezi frumos pe canapea si eventual vezi ce noutati mai apar la televizor. Livingul este spatiul in care iei o mica pauza de fiecare...
Citeste mai multe